Capoeira

Capoeira er fællesnavnet for Brasiliansk Kampdans, der oprindeligt stammer fra Mende –folket i Vestafrika og senere blev importeret via slavehandelen til Brasilien, hvor den blev tilrettet og blandet til det, der er i dag kendes som capoeira. Capoeira er mest af alt en blanding af Kamp, dans, leg, rytmer og sang, og er en social sport. Udover dans lærer man akrobatik og at spille på forskellige instrumenter samt at synge i forskellige toner.

I capoeira bruge man som uniform, hvid bukser,hvid t shirt ogsin bælte. Man begynder med hvid bælte eller uden, når man har trænet cirka 2 år, kan man være med i batizado, som er en rituel, hvor kommer forskellige mester og Capoeira lærer, der kan man få ny bælte.

Bælterne i capoeira : Hvid,gul,orange,gråt,blå,grøn,lilla,brun og rød som mester.

I min undervisning, har jeg fokus på god energi, forståelse, god komunikation,leg,sikkerhed,venskab og disciplin.

       I den første del af capoeira undervisning, lærer man lidt om capoeiraens historie og Ginga hvor kroppen bevæger sig frem og tilbage i rytme. Ginga er en af de vigtigste ting i capoeira.

Efterfølgende lærer man Eskiva og spark. Eskiva betyder at, man ændrer kropstilling, eller flytter sig i forhold til bevægelser, dette hele tiden i rytme og uden berøring. Efter et par gange sættes Ginga og Eskiva sammen så lærer man , at bevæge sig rundt med det som man har lært i små sekvenser til rytme og musik.

Ved afslutning af hver træning, laver vi noget, som hedder roda, hvor man laver en cirkel, 2 mennesker spiller med hinanden og prøver, at øve alle de ting som de har trænet i capoeira undervisningen.

 

Capoeira undervisning

Der læres mange bevægelser til capoeira og de læres på mange forskellige og sjove måder

Atabaque tid : ) Musik er meget vigtigt i capoeira.